+ 4 túratipp bölcsisekkel kevéssé látogatott pilisi helyszíneken

Szerző: Adrienn Közzétéve:

Kedves Túrázó Szülők!

A parkerdők honlapjain egyre több felhívást olvashatunk arról, hogy ne a legnépszerűbb turista célpontok felé vegyük az irányt (pl. Dobogókő, Rám- szakadék, Prédikálószék, Vadálló- kövek), mert milliónyi ember lepte el azokat. Korábban írtam már arról, hogy hol lehet pici gyerekekkel túrázni, ezeket a tippeket egészíteném ki kevéssé látogatott helyszínekkel.

Újabb 4 tipp kevéssé látogatott pilisi helyszíneken:

  1. Eszperantó- forrás, Piliscsév: Piliscsév pincesora igazán hangulatos, a Pincefalut meg lehet közelíteni autóval. Innen 1,2 km-re találjuk a piros háromszög, majd piros pont jelzésen a forrást. Ha jó erőben van a család, akkor a Csévi- barlangot is meg lehet nézni, ez további 400 m- re található.
  2. Pálos Fűszerkert Kesztölc határában: ha kicsikkel vagyunk, akkor azt javaslom, hogy a kesztölci temető felett álljunk meg az autóval. Onnan a zöld sáv jelzésen 1,2 km után találjuk a fűszerkertet. A mellette található réten el tudok képzelni egy jó piknikezést, labdázást – tágas kilátásunk van a környező vidékre.
  3. Macska- barlang Csobánkánál: Csobánka központjától a piros tanösvény jelzést kell követnünk, és kb. 2,2 km után a barlangnál találjuk magunkat. Ha kalandozunk még egy kicsit a Ziribár- hegy ösvényein, csodás kilátásban lehet részünk az Oszolyra, a Kevélyekre.
  4. Jági- tanösvény, Pilisszentiván: a sportpálya melletti parkolónál, a Villa Negra büfé előtt tudunk megállni, a zöld tanörvényt jelzést követve egy 4,3 km-es kört tehetünk könnyű terepen.

A korábbi cikkben a kisgyerekes túrázás általános paramétereiről is olvashattok:

Nagyon jó túrázást kívánok! 🙂

Pálosi Adrienn, pszichológus