Rólam

Kedves Olvasó!

Pálosi Adrienn vagyok, szeretettel köszöntelek az Önismereti túrák oldalon.

2012 óta rendszeresen járom a természetet, akkor kezdtem el túrázni baráti társaságommal. Barátaim először a középhegységek világába vezettek be, visszatérő vendégek vagyunk Erdélyben (Bihar- hegység, Herkulesfürdő környéke, Torockó, Retyezát), az Alacsony- Tátrában (Szlovák Paradicsom), a Magas- Tátrában, az Alpokban (Schneeberg, Dolomitok). Első magashegyi élményeinket a Monte Rosa-n szereztük, és életünk via ferrata útvonalakban is egyre gazdagabb (Heli Kraft Steig, Piz del Boe, Tatabánya, Cuha völgye, Sentiero Alfredo Benini Ferrata, Fausto Susatti Via Ferrata). Bovec-ben kipróbáltuk a raftingot és a kanyoningot, szurdoktúrákat teszünk többek között Erdélyben a Kis- Szegyesdi völgyben és a Tasna- kanyonban. Új kedvencünk a SUP (Stand Up Paddle), legmerészebb vállalkozásunk eddig a Kazán- szoros átevezése volt az Al-Dunán.

Magyarország területén főleg a Mátrát, a Pilist és a Budai- hegységet ismerem. A Kékes Turista Egyesület keretén belül útvonalgazda feladatokat is vállaltam, azaz a Mátrában egy adott szakaszt évente többször végigjárok karbantartási céllal.

Ahogyan egyre több időt töltöttem a természetben, magam is elkezdtem túrákat szervezni, eleinte a családnak és a barátaimnak néztem ki útvonalakat. Újra és újra megtapasztaltam, hogy a túrázás nemcsak a testünket frissíti fel, hanem lelkünk is felüdül az út során. A természetjárás során letesszük a stresszt, a város zavaró hatásait, és megújulva térünk vissza a mindennapokba. Jobban érezzük magunkat, könnyebben kapcsolódunk egymáshoz, a közös élmények megerősítik a baráti és a családi közösséget is.

Aztán arra gondoltam, hogy a túrázás jótékony hatásait szélesebb körben is szeretném népszerűsíteni. Pszichológusi munkám alkalmat ad arra, hogy az önismereti beszélgetések, tréningek egy részét kihelyezzem a szabadba, 2017 augusztusától rendszeresen szervezek önismereti kirándulásokat.

Az önismereti túrák bemutatásán túl az alábbi tartalmakkal találkozhatsz az oldalon:

  • pszichológiai cikkek
  • részletes útleírások, tájegységek bemutatása
  • meditációk, mentális gyakorlatok
  • szervezetfejlesztési információk: csapatépítés a természetben
  • szépirodalmi szemelvények és híres természetjárók gondolatai a természetről
  • interjúk

Elmélyült olvasást kívánok, és találkozzunk a természetben! 😊